Dag 26

Laddievardduo - Ammarnäs 31 km


Ja nog blev det en kall natt alltid. Min klocka visade på tre grader inne i tältet vid halv fyra på morgonen. Hela yttertältet var frostbelagt och det var rejält med kondens inne hos oss.

 Är man hungrig så slickar man i sig allt man kan komma över. Till och med något så svårt som mjölkpulver! 

Vi låg kvar lite för länge och kom som vanligt inte iväg före nio. Kall natt övergick i underbar morgon och det vackra vädret höll i sig hela dagen. Vi har egentligen haft en riktigt bra dag då leden från Adolfström till Ammarnäs är bland det absolut bästa vi gått på vår färd söderut samtidigt som det är väldigt vackra omgivningar. Jag gillar verkligen den här delen av Kungsleden.


Det som inte varit bra är att Bella är riktigt sliten för närvarande och får jobba hårt för varje kilometer utan att se det vackra runt om oss.
Vår plan var att ta oss till Ammarnäs, helst innan affären stängde kl 18, för att där ta in på vandrarhemmet för dusch och rejäl mat.
Den sista milen ner går man på väg och då gick det inte fort kan jag lova. Ont i fötter och en höft drog ner tempot rejält. Vi hann till affären med 20 minuter till stängning. Gjorde våra planerade inköp plus lite till men glömde bort att kolla efter Bellas senaste matfantasi, ostkaka. Vi får gå förbi affären i morgon på vår väg vidare mot Tjulträsk, där någon mils djungeletapp väntar i morgon.
I kväll har vi tryckt i oss en underbar hamburgertallrik med mandelklyftpotatis efter dusch och bastu så nu är livsandarna på topp igen. 
Vid middagen hade vi sällskap av vår stuggranne. En tysk frilansjournalist från Stuttgart-området som vistats så mycket i den skandinaviska fjällvärlden att han pratade fullt godkänd svensk-norska.
Han hade gett sig själv en fem veckor lång fjällsemester i 60-års present och det var den han inledde i Ammarnäs.
När vi pratade förstod vi att han nog varit precis överallt i fjällen de senaste 40 åren. Mycket intressant och spännande person.

 
 
Vi hoppas bara att Bellas svacka är övergående så att hon snart är på hugget igen. Vi funderar på att ta lite kortare dagsetapper ner till Hemavan för att få tillbaka henne på banan. Samtidigt vet vi att i morgon måste vi ta oss en bit förbi Tjulträsk och dess djungel för att ens tänka tanken att sätta upp tältet.

Kommentarer
Postat av: kvack

Kämpa på Bella du är så duktig. Är jätte imponerad av att du orkar med allt detta. Snart är du hemma och gissa om du kommer att känna dig nöjd med att du klarat av alla strapatser ni varit med om. Jättefina bilder ni tagit. Kul bild där era strumpor hänger på tork på gardinstången..... inte svårt att se vems strumpor som hänger var ;)
Bamse och styrkekramar

Svar: Tack så mycket. Ja, klarar vi det här så kommer jag att vara riktigt nöjd och glad! Haha, du vet vem jag brås på ;) Massor med kramar!
fjallpromenaden.blogg.se

2013-08-13 @ 21:43:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0