Dag 55

Storrödtjärnsstugan - Grövelsjön 23 km


Målgång!!!!!!!! 

 

Bella sov nästan inget alls och jag sov som en stock men vaknade tidigt och ville iväg. Vår första natt i en STF-stuga på hela turen.
Jag behärskade min iver och vi tog en lugn morgon i samtal med stugvärden Eva.
Vi kom iväg vid åtta och det visade sig att det var närmare och lättare att gå till vindskyddet där vi först tänkt campa än vi trott. Tror ändå det var rätt beslut att ta sista natten i en varm stuga så slitna som vi var igår kväll.


Vidare över Olshöjdens stenparti som skulle vara vår näst sista stenhög och ner till sjöpassagen. Vi pausade en stund vid stranden men bestämde att vi skulle ta en längre paus när vi tagit stigningen upp på Långfjället och även det som skulle vara sista sträckan med stenskravel. Vi klättrade snabbt uppför till bäcken på höjden. Då hade solen gått i moln och åter igen blåste det en hård kylig vind precis som det gjort de senaste dagarna.

 
 
Vi tog ändå en ganska lång paus, tejpade slitna fötter och åt de sista mackorna med tubost som vi kommer att äta på en väldigt lång tid framöver, innan vi gav oss i kast med den sista milen. 


Ingen mer stigning och ganska hyfsad stig att gå så nu gick det undan. Fem km bara försvann under fötterna, ytterligare en kort paus och sen sista biten ner. 
När vi såg vimpeln på fjällstationen skrek vi högt bägge två och det var inte långt till tårarna för någon av oss när vi till slut nådde fram.


Vilken härlig och häftig känsla för oss att vi faktiskt hade klarat det ingen av oss egentligen på allvar trott vi skulle klara från början.

 
Sista knapptryckningen på spot-sändaren!

Vi hade varit lite för snabba så mottagningskommitten var inte på plats utan vi fick vänta in dom. Kramkalas utbröt men vi var rätt svettiga och kalla så vi skyndade oss ner till duscharna nu när vi äntligen skulle få dra på oss civila kläder igen.


Efter dusch inleddes hemfärd och det kändes riktigt gott att få krypa ner mellan sina egna lakan ett antal timmar senare.


Hur lång tid kommer det att dröja innan allt känns som vanligt igen?


Kommentarer
Postat av: Familjen Wirström

Stort Grattis till Er!! Ni är toppen duktiga? 🏆🏆🏆🏆🏆

Svar: Tack så mycket! :)
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 14:14:11
Postat av: Kvack

Ett stort GRATTIS till er båda. Ni har gjort något som inte många klarar av. :)
Vad ska ni hitta på härnäst??

Svar: Tack så mycket! Det känns väldigt bra att vi klarade hela vandringen. Haha, härnäst? ;)
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 15:26:37
Postat av: Helena

Jag beundrar er verkligen! Otroligt starkt kämpat!

Svar: Tack så mycket!
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 15:45:19
Postat av: Mariana

Välkommen till civilisationen igen! Utvilade och pigga efter flera veckors ledighet :))
Och givetvis ett stort grattis till Er båda!

Svar: Tack så mycket! Har en vecka på mig att vila nu sen kör vi hårt igen.
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 16:46:12
Postat av: Christophe

Kul att läsa hur resan har gått de senaste två veckorna, från soffan :-) En riktig skön känsla att vara klar, antar jag. Bra jobbat, och vilka minnen det blir. Efter det här lär det ta lååång tid innan ALLT känns som vanligt igen :-)

Svar: Ja det är en riktigt skön känsla att vara klar. Och att faktiskt ha fixat det vilket vi knappast trodde oss om. Och visst har vi alla fyllt på med massor av nya minnen. Ibland känns det bara som att det är svårt att få en del folk hemma att riktigt förstå. Det ska bli spännande att så småningom se om äventyret förändrat en som människa på något vis.
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 17:41:58
URL: http://letrek.se
Postat av: Peter

GRATTIS!!!
Fantastiskt kämpat av er (alla tre)!
Hoppas vandringen så småningom blir som gamla lumparminnen, bara roliga minnen...
Återkommer säkert med lite funderingar inför min vandring. Tänker gå samma håll som ni, söderut...

Svar: Tack! Ja det är bara att du hör av dig om du tror vi kan bidra med något inför din vandring.
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 19:22:34
Postat av: Anna

Grattis! När jag tittar på kartan så slås jag av vilken otrolig lång sträcka ni har gått! Jag vet hur det är att, trampa i myrar, balansera över stenpartier, brottas mot ris och allt annat snårigt helvete, gå i medvind tillsammans med miljoner mygg, MEN jag har aldrig gjort det i 55 dagar. Det har varit ett spännande nöje att följa er via bloggen.

Svar: Tack så mycket! Ja vi är glada att vi höll ända in i kaklet. Jag fikade i eftermiddags hos en vän, same från Jokkmokk, som jämförde med deras resor när de besöker hans hemtrakter. Det är ungefär samma avstånd att köra som vi gått. Är du själv från Kiruna-trakten så förstår jag att du har erfarenhet. Säkert också precis som vi många fina upplevelser också. För oss var det pressen att gå så långt varje dag som fick oss att bli lite blinda för det vackra. Det kommer en sammanfattning och lite om utrustning så snart jag hinner så helt slut är det inte än med bloggen. Mvh Björn
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 21:59:49
Postat av: LeifH

Jag får sälla mig till skaran av gratulanter. Sista etappen har ni verkligen pressat men det är klart ni hade väl tränat lite före. Vi får väl hoppas att det aldrig kommer att kännas som före igen. Då skulle ju det här bara varit ogjort arbete. Ser fram emot att få läsa om er vinterversion nån gång senare. Men ni får väl hitta en annan väg så ni slipper den där myggsträckan som aldrig skulle besökas igen. Inte ens på vintern....
Och stort tack för underhållningen.

M.v.h. Leif

Svar: Tack så mycket Leif! Jo nog har vi pressat på slutet. Vi borde nog tagit någon dag till på oss där för att det skulle varit vettigt och mer njutbart. Någon vinterversion lär du aldrig få se från vår sida 😃 Där nöjer jag mig med att åka någon mil för motions skull och Bella åker inte alls längd utan bara utför. Mvh Björn o Bella
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-08 @ 22:29:11
Postat av: Kristina Illerström

Grattis, grattis! Jag är (trots allt) avundsjuk! Skulle gärna göra något liknande men med mycket kortare dagsetspper - en njutningsvandring med vardagslivet i fjärran!

Svar: Tack! Det skulle jag också kunna tänka mig. Något liknade det vi gjort nu blir det ingen mer gång. Alldeles för stor press att gå långt varje dag.
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-09 @ 17:37:56
Postat av: Johanna Lundgren

Grattis! Var stolta över er prestation! Har varit så roligt att följa er och se vilka vägval ni gjort! Ser verkligen fram emot att träffa er i höst!

Svar: Tack! Vi ÄR stolta! Det går inte att vara annat. Ingen kan ta ifrån en att 130 mil är långt att gå med full packning i terräng. Och vi hade stor nytta och glädje av att följa dig som låg före i spåret. Ja det blir spännande att träffa det lilla positiva energiknippet vi hört talas om längs vägen :) :)
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-10 @ 22:05:32
Postat av: Annette

Grattis!! Vad härligt det har varit att följa er blogg och er fantastiska resa! Vi beundrar er styrka och envishet att inte ge upp.

Hälsar personalen på B2 genom Annette

Svar: Det har varit roligt att ni följt oss på vår blogg. Hoppas att det har varit lite underhållande. :)
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-10 @ 23:43:07
Postat av: Christina

Hjärtliga Gratulationer! Det har varit så fantastiskt roligt att följa er 3 på vandringen genom den vackra vackra (ibland lite steniga...) fjällvärlden. Sååå inspirerande! Hoppas att ni nu kunnat landa i vardagen ... och mår bra på alla vis, särskilt er underbara trofasta fyrbenta vän!? Milton borde ju få en specialare - en liten Gröna Bandet medalj till halsbandet! Önskar er allt gott! [hjärta]

Svar: Tack så mycket! Jodå vi har landat och återhämtat oss. Bella har redan jobbat sen i tisdags, jag börjar i morgon. Milton är nog rätt less på oss nu. Första dygnen sov han hela tiden men nu vill han ut i skogen igen och dit har inte vi andra två velat ta oss än. Nu börjar det kännas rätt tomt så risken finns att det dyker upp någon ny tokig idé snart.
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-15 @ 12:56:36
Postat av: Henrik L

Grymt stort - grattis och vad kul för er. Meningen med livet är sådana här saker.

Svar: Tack och håller med! Upplevelser kan man bära med sig hur många som helst, det kan man inte med prylar.
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-16 @ 13:44:03
Postat av: Linnea Lindhé

Vad duktiga ni är! Grattis!

Svar: Tack så mycket, Linnea!
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-17 @ 18:53:11
Postat av: Henrik

Mycket trevlig berättelse om en fantastisk resa!

Svar: Tack så mycket Henrik!
fjallpromenaden.blogg.se

2013-09-21 @ 12:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0